Členovia Heiwa Dojo obhájili Majstrovské tituly

Prvú júnovú sobotu sa členovia Heiwa Dojo zúčastnili Majstrovstiev Slovenskej republiky v Kobudo (japonské bojové umenie so zbraňami). Majstrovstvá Slovenskej republiky sú športovým vyvrcholením sezóny, na ktoré sa mladí cvičenci Kobudo svedomito pripravovali.

Za účasti 308 pretekárov z celého Slovenska sa malá 4 členná výprava z Kráľovského Chlmca nestratila. Na týchto Majstrovstvách Slovenskej republiky sa súťaží v kategóríí Kata Goju ryu Karate a Kobudo (súborné cvičenie) a Kumite (zápas).

Keďže v bojové umenie Kobudo sa cvičí so zbraňami, tejto disciplíny sa môžu zúčastniť len pretekári nad 15 rokov, často sa preto stáva, že v rámci jednej kategórie nastúpi pretekár, ktorý čerstvo dovŕšil vek 15 rokov  a svoju cestu v bojovom umení Kobudo iba začína a jeho súperom je o 30 rokov starší ostrieľaný pretekár s čiernym pásom. Toto bol aj prípad, teraz už najmladšieho Majstra Slovenskej republiky v Kobudo – Viliama Tótha z nášho Heiwa Dojo.

Viliam Tóth sa ako najmladší člen našej výpravy a najmladší pretekár v kategórií Kobudo muži – dlhé zbrane prebojoval cez tri ťažké kolá až do finále Majstrovstiev Slovenskej republiky, kde pomerom 2:1 vyhral a získal tak titul Majstra Slovenskej republiky v Kobudo.

V rovnakej kategórií zabojovali o cenné kovy aj bratia Balázs a Bálint Gabóda. Bálintovy je zatiaľ len začiatočník a bohužiaľ jeho debut na súťaži mu nevyšiel. Jeho staršiemu bratovi sa darilo o čosi lepšie a z Majstrovstiev Slovenska si odnáša tentoraz bronzovú medailu.

Poslednou súťažiacou z nášho klubu bola naša trénerka Natália Mittelman, ktorá nastúpila na obhajobu minuloročného titulu Majsterky Slovenskej republiky v kategrórií Kobudo ženy – krátke zbrane. S radosťou môžeme konštatovať, že víťazstvom 2:1 obhájila titul Majsterky Slovenskej republiky v Kobudo a v našom klube máme tak už dvojnásobnú Majsterku.

V celkovom hodnotení všetkých troch disciplín sa Heiwa Dojo so svojimi štyrmi pretekármi umiestnilo v medailovej štatistike na peknom 13. mieste a v hodnotení disciplíny Kata (súborné cvičenie) sa umiestnilo na fantastickom 2. mieste z 35 klubov z celého Slovenska.

Návrat hore